Onze blije koeien

U ziet onderstaand onze altijd vrolijke koeien in de lente weer voor het eerst naar buiten gaan.

duurzame stal & Luxe leven voor de koeien

Onze koeien komen niets te kort

In onze hyper moderne nieuwe stal komen onze koeien echt niets te kort. Van heerlijke waterbedden tot automatische massage borstels, onze blije koeien hebben het allemaal. 

Van het vroege voorjaar tot het late najaar lopen onze blije koeien heerlijk in het Beemster gras te grazen en kunnen ze 24/7 naar de melk robot, die onze blije koeien vol automatisch melkt. De melk van onze koeien gaat naar CONO, waar ze er de lekkerste Beemster kaas van maken.

Benieuwd naar onze blije koeien en hun stal? Plan eens en bezoekje.

Onze hyper moderne stal

De stal is super duurzaam gebouwd… Geen aardgas meer, maar door mest-en aardwarmte en een warmtepomp wordt onder andere de kantine vloer verwarmt. De zonnepanelen zorgen voor de stroom. Ook de warmte die vrijkomt bij het koelen van de melk, wordt weer gebruikt om het water in de boilers te verwarmen. Regenwater van het dak vangen we op, om zo de koeien van drinkwater te voorzien. Maar er gaat natuurlijk niets boven héérlijk in de wei lopen.

Het nieuwe Boeren

De Nicolaashoeve boerderij is naast een super moderne boerderij ook trots op de weidegang van onze koeien. Kijk de video hiernaast en leer meer over onze weidegang en hoe deze manier van ‘boeren’ bijdraagt aan het welzijn van onze koeien!