Al decennia lang, worden op de Nicolaashoeve de lekkerste aardappelen geteeld op de Beemster klei, onze Beemster Eerstelingen. Wij zijn zuinig op onze bodem en het bodemleven en proberen zo duurzaam mogelijk onze Beemster Eerstelingen en andere producten te telen, met aandacht en zorg voor mens, dier en milieu.
Onze aardappelen hebben een onovertroffen smaak! De Beemster Eerstelingen groeien langzaam op de Beemster klei, zodat de smaak goed tot zijn recht komt. Veel nieuwe rassen groeien snel en hebben enorme opbrengsten, maar de echte lekkere aardappelsmaak is vaak ver te zoeken. Ook de structuur van de Beemster Eerstelingen is kenmerkend en fantastisch.
Onze Beemster Eerstelingen zijn iets kruimig en heerlijk als tafelaardappelen, maar ook super geschikt voor frietjes, salades, stamppotten en gebakken aardappelen. Vanaf het moment dat de nieuwe oogst weer binnen is (meestal eind juli) is het weer smullen geblazen!