Stevige Stamppot

 

 

 

 

 

 

Hollandse stevige stamppot

Benodigdheden: 750g Beemster Eerstelingen, 500 g zuurkool, 3 uien, 50 g boter of margarine, 200 g rundergehakt, 1 rookworst, 2 tl kerriepoeder, peper, zout, paneermeel, nootmuskaat, 8 plakjes ontbijtspek, 1 blikje ananas, 3 bananen, 1 dl vleesbouillon.

Oven voorverwarmen 175°C.

Kook de geschilde aardappels in 20 minuten gaar, giet het vocht af, stamp ze met wat melk, zout en nootmuskaatpoeder fijn. Haal de zuurkool uit elkaar en snijd hem eventueel kleiner. Snipper de uien en fruit ze in hete boter. Bak vervolgens het gehakt. Voeg kerriepoeder, peper en zout toe. Bekleed een ovenschaal met de plakjes spek en schep het gehakt erin. Leg hierop de zuurkool en vervolgens de plakjes rookworst. Snijd de ananas en de banaan in stukjes en leg deze op de zuurkool. Schenk – eventueel – de bouillon erover. Dek het geheel af met de aardappelmassa en bestrooi dit met paneermeel. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven (175°C) en laat er een korstje opkomen.

Weetjes


Meer..

DAGJE BIJ DE BOER ENORM SUCCES, ALLE BEZOEKERS BEDANKT VOOR DE PRACHTIGE DAG!
Meer..