Knapperige patat

patat 

Knapperige patat van Beemster Eerstelingen

Gebruik voor de patat mooie, grote Beemster Eerstelingen. Ongeveer 2 grote aardappelen per persoon.

 

  • Schil de aardappelen netjes en was de aardappelen in lauw water.
     
  • Snij daarna de aardappelen in plakken van 1,5 cm dik (hoeveelheid afhankelijk van hoeveel er in de frituurpan kan)
     
  • Maak van de plakken aardappelen frieten van 1,5 cm dik.
     
  • Dep de frieten droog, anders gaat het spetteren in de friteuse.
     
  • Bak je frieten daarna in 2 stappen:
  • De eerste keer zet je de friteuse op 160°C zo’n 5 minuten en daarna laat je ze helemaal afkoelen
     
  • Daarna bak je frieten op 180°C zo’n 3 minuten totdat deze goudbruin zijn.
     
  • Eet smakelijk!

Weetjes


Meer..

DAGJE BIJ DE BOER ENORM SUCCES, ALLE BEZOEKERS BEDANKT VOOR DE PRACHTIGE DAG!
Meer..