Héérlijke gratin

 

 

 

 

 

 

 

Beemster Eerstelingen op zijn Frans als hartige gratin

Benodigdheden:

750 g Beemster Eerstelingen, boter, 100 g geraspte (Beemster) kaas, 1 teentje knoflook, 2 eieren, 1 dl     room, 1 1/2 dl melk, peper en zout.

Beboter een ovenschaal en warm de oven voor op 200°C.                                                      Schil en was de aardappels. Gaar ze voorin een afgesloten schaal in een magnetron op 800W gedurende 4 minuten. Snijd de aardappels in dunne plakjes en leg ze in een beboterde schaal. Wissel een laag aardappels af met een laagje kaas en peper. Knijp de knoflook uit boven de melk, klop de room, eieren, peper en zout er door en giet het mengsel in de schaal. Dek de schaal af met kaas. Verwarm in de voorverwarmde oven (200°C) 25 minuten.

Variatietip: De schotel smaakt nog lekkerder met courgette (eveneens in plakjes).        Leg  deze om en om met de aardappelschijfjes.

         

 

 

Weetjes


Meer..

DAGJE BIJ DE BOER ENORM SUCCES, ALLE BEZOEKERS BEDANKT VOOR DE PRACHTIGE DAG!
Meer..